Inici
Qui Som
Ubicació
Serveis
Noticies
Taulell d'Anuncis
Enllaços
Contacti
Associar-se
BUSCADOR COMERÇOS


TOTES LES NOTICIES

RGPD-LOPD

2018-03-26

¿Los autónomos y las pymes tienen que cumplir con la LOPD?

Sí, los trabajadores autónomos y las pymes están obligados a cumplir con la Ley de Protección de Datos desde el momento en el que tengan en su poder datos personales que puedan identificar a una persona física.

Es importante y necesario que se cumpla con la LOPD, especialmente a partir del próximo 25 de mayo de 2018, fecha de entrada en vigor del nuevo Reglamento General de Protección de Datos.

Si los autónomos en el desarrollo de su actividad tratan datos de carácter personal (de personas físicas) de clientes, proveedores, colaboradores, etc., si realizan negocios a través de Internet y recaban datos de carácter personal, si prestan servicios a empresas que implique el conocimiento de datos personales, o si tienen empleados, en todos los casos, están obligados a cumplir con los preceptos del Reglamento (UE) 2016/679 (RGPD) y la Ley Orgánica de Protección de Datos (LOPD).

De forma general, estos serían algunos trámites que deben realizar los autónomos para cumplir con el RGPD-LOPD:

- Elaborar el registro de actividades de tratamiento.
- Incorporar en documentos, facturas, presupuestos y albaranes las cláusulas de información y consentimiento.
- Adecuar a la normativa las comunicaciones por correo electrónico, página w eb, redes sociales, etc.
- Firmar los contratos de encargado de tratamiento con empresas o profesionales cuando se tenga acceso a datos de carácter personal en la prestación de los servicios.
- Crear un documento donde se recojan los procedimientos, los controles y las medidas adoptadas.

Como véis, el cumplimiento es importante y necesario, con riesgo de elevadas sanciones pecuniarias en caso de que no sea así...Veure(+)

TAULA SECTORIAL DE COMERÇ

2018-03-23

Ahir la presidenta de la Unió de Botiguers de LH va participar a la comissió de treball de la Taula Sectorial de Comerç. Treballem junts pel comerç local i de proximitat❗❗

Veure(+)

MODEL 347

2018-02-01

27/02/2018: si voleu fer la presentació del Mod. 347 a través de la Unió de Botiguers, AVUI ÚLTIM DIA PER FER-NOS ARRIBAR LES DADES, abans de les 13h!!!

Aquest mes, i fins el 28 de febrer, cal presentar el MODEL 347 corresponent a la declaració anual de les operacions amb tercers superiors a 3.000€...

Veure(+)

REIS MAGS

2018-01-03

Ja teniu totes les compres enllestides?
Doncs no ho deixeu per última hora i, recordeu: a les botigues i comerços de LH hi trobareu toooot el que necessiteu!!

Veure(+)

ANUNCI UBLH NADAL 2017

2017-12-13

Fantàstic anunci de la Unió de Botiguers a la edició Nadal i Reis 2017 de la revista Opinió de LH i Baix Llobregat!!!

Veure(+)

LIBRO DE REGISTRO

2017-11-15

LIBRO DE REGISTRO DE CONTROL DE HORAS EXTRAS Y JORNADA LABORAL PARCIAL:

Te recordamos que si eres empresari@ y tienes contratados trabajadores, debes llevar a cabo un registro de la jornada laboral y horas extras de tus emplead@s con contrato a tiempo parcial e incluso a tiempo completo (para estos últimos no de la jornada ordinaria sinó solo de las horas extras).

Actualmente la Inspección de Trabajo y de la Seguridad Social ha endurecido estos controles revisando con especial atención los registros de jornada de trabajo de trabajador@s a tiempo parcial, para evitar el fraude en la realización de horas extraordinarias y procurar su retribución y cotización.

Si bien ya en los contratos a tiempo parcial debe indicarse la distribución de la jornada laboral, el empresario debe cumplir además 2 obligaciones adicionales:
1) Realización del cómputo total por mes de horas ordinarias y extraordinarias y entrega de copia del resumen al trabajador junto a su nómina.
2) Conservación de los registros de jornada durante 4 años.

De comprobarse alguna falta en el registro, el contrato del trabajador contratado a jornada parcial podría llegar a convertirse a jornada completa. Si el incumplimiento se debiera a cuestiones formales o documentales, la multa es de 60 a 625 euros por una infracción leve, o a partir 625 hasta 6.250 euros en casos de incumplimiento en materia de jornada laboral.

Es, por tanto, muy importante para el empresario llevar a cabo un correcto registro de horarios de la jornada, especialmente la de los empleados a tiempo parcial, por lo que debe documentar su control y entregar al trabajador dicho documento, con la siguiente información:
- Identificación de la empresa y del trabajador
- Especificación de la jornada de trabajo recogida en el contrato de trabajo
- Detalle de las horas laborales, ordinarias y complementarias, realizadas y desglosadas por día efectivo de trabajo
- Firma del representante legal de la empresa (si existe)
- Recibo del trabajador

No olvidéis tener un libro o documento de registro de jornadas de trabajo a tiempo parcial para controlar los horarios de estos trabajadores, y las horas extras (tanto de trabajador@s a tiempo parcial como completo) y evitar así las posibles eventuales sanciones por no llevar correctamente esta vigilancia.

Veure(+)

FESTIUS OBERTURA PERMESA DESEMBRE 2017

2017-11-02

Us recordem que els dies FESTIUS amb OBERTURA COMERCIAL PERMESA del proper mes de DESEMBRE, són els següents: 6, 8, 10, 17 i 24.

Veure(+)

OCTUBRE: CURSOS GRATUÏTS de DIGITALITZACIÓ i APARADORISME!!

2017-10-04

Des del CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA I MODA ens informen de les properes jornades de formació organitzades pels dies 23 i 30 octubre a Barcelona:

* 23/10/17 (de 10h a 14h, c/ Banys Nous núm. 11 Bcn): "Digitalització del comerç: com promocionar el meu negoci a Internet de manera gratuïta"

Objectius:
- Aportar eines per tal que els negocis aconsegueixin fer una primera incursió al món digital.
- Aprendre com habilitar nous mecanismes de localització i comunicació amb la clientela, usuaris de tecnologies digitals, personals i mòbils.
- Introduir als assistents en ús eines digitals gratuïtes i senzilles per a posicionar els negocis.

Descripció:
- Reputació digital: Estic a Internet sense saber-ho? Quines són les eines per saber què diuen de nosaltres?
- Geolocalització: Com puc començar a construir una marca digital en base a xarxes socials (Facebook i Instagram) i en base a buscadors (Google, AppleMaps i el buscador Microsoft Bing) amb les seves eines de geolocalització?
- Com em puc comunicar digitalment de forma senzilla? Com em pot ajudar el WhatsApp?

La sessió anirà a càrrec de la Sra. Anna Serrano, periodista i experta en formació i assessorament en internacionalització i posada en marxa de perfils professionals a les xarxes socials.

Inscripció a ccam@gencat.cat o telf.- 93.484.99.09.


* 30/10/2017 (de 10 a 14h, c/ Banys Nous núm. 11 Bcn): "Posa en forma la teva botiga! Jornada Aparadorisme"

Objectius:
- Els aparadors són la primera imatge del teu producte, silenciosament ho diu tot de tu.
- Destacar per sobre de la competència. Una bona distribució incrementa les vendes.
- Crear un focus atracció indirecte. La decoració atrau atenció de nous clients potencials.
- Menys es més. Fer una bona selecció del producte exposat incrementa el seu valor.
- La il·luminació. Una il·luminació estratègica crea directrius de vendes segures.
- Carta cromàtica. Elecció de colors, que activen o debiliten les vendes.

Descripció:
- Estructura dels aparadors
- Distribució i attrezzo
- Il·luminació
- Composició i estructura
- La importància del color
- Disseny
- Campanya de Nadal
- Pràctiques presencials

La jornada anirà a càrrec de Carmen Garrido, experta en decoració i disseny, coaching transformacional i Feng Shui, que ha treballat per a marques com Emporio Armani, El Corte Inglés o Zara.

Inscripció a ccam@gencat.cat o al telf.- 93.484.99.09Veure(+)

ATURADA GENERAL DIA 3 OCTUBRE

2017-10-02

Des de la UBLH expressem el nostre rebuig a la força policial desplegada ahir arreu de Catalunya, contra alguns ciutadans i els seus drets civils i democràtics fonamentals.

Per això, i conscients que som una entitat que representem el comerç de proximitat de LH, la Junta ha acordat adherir-se a la vaga general convocada per a demà, deixant al lliure criteri de cada establiment i eix comercial el seu seguiment.

Veure(+)

CAMPANYA DINAMITZADORA!!

2017-09-27

Us informem que des de la Unió de Botiguers hem iniciat un PLA DE DINAMITZACIÓ de les nostres botigues associades, oferint NOUS SERVEIS especialment enfocats cap a un augment de afluència de clients als comerços de proximitat.

Comencem pel barri de La Florida, però el farem extensiu a la resta de barris de la ciutat.

Veure(+)

CAMPANYA "TOP MANTA"

2017-07-18

La Generalitat ha engegat una Campanya contra el TOP MANTA, a la que la Unió de Botiguers de LH ens adherim repartint cartells, en català i anglès, a tots els nostres establiments i botigues associades.

Veure(+)

TEMPS DE REBAIXES

2017-07-03

El cap de setmana passat es varen iniciar les rebaixes a la majoria de comerços, amb molt bones previsions de vendes!!!

La Unió de Botiguers recorda als seus establiments la necessitat de respectar la normativa que regula les rebaixes, que pots consultar clicant sobre Veure+.

Veure(+)

DRETS DELS CONSUMIDORS

2017-06-21

Des de la Regidoria de Comerc i Drets dels Consumidors ens informen, perquè us ho fem extensiu, que els propers dies 26 a 28 de juny, personal tècnic en consum visitarà els establiments comercials del barri de Sant Josep, en una campanya informativa sobre els requisits mínims exigibles pel que fa a la informació a les persones consumidores.

La campanya té com a objectiu informar els comerços sobre els aspectes més rellevants de la normativa de protecció a les persones consumidores, especialment pel que fa a la informació de preus i a la obligatorietat de disposar de fulls de reclamació i de cartell anunciador dels mateixos. El personal tècnic farà avaluació, en cada cas, mitjancant una enquesta, del grau de compliment de la normativa, i en lliurarà còpia a les persones responsables dels comerços juntament amb un dossier informatiu.

Així, entre tots podrem aconseguir un millor coneixement per part del teixit comercial visitat de les normes reguladores del mercat i de la protecció a les persones consumidores!!

Veure(+)

SESSIO INFORMATIVA AJUDES A AUTÒNOMS/ES

2017-04-11

El proper divendres 28 abril, a les 10h, a Gornal Activa es portarà a terme una sessió informativa per explicar en què consisteixen les assignacions econòmiques públiques per a incentivar autoocupació.

Si estàs pensant emprendre una nova activitat com a autònom/a, no hi faltis!!

Inscripcions presencials, o trucant al 93.403.69.52, o per email: centredempreses@l-h.cat.


Veure(+)

PROHIBICIÓ BOSSES DE PLÀSTIC GRATUITES

2017-04-03

Pel vostre coneixement des del passat 31 de març, va entrar en vigor la obligatorietat de pagar les bosses de plàstic de nanses a tots els comerços, és a dir, es prohibeix als comerços lliurar gratuitament bosses de plàstic de caixa i de domicili, segons el que estableix el punt 3 art. 195 “Modificació del text refós de la Llei reguladora dels residus” de la Llei 5/2017, de 28 març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic (DOC núm. 7340 30.3.2017).


Veure(+)

NOVA JUNTA DIRECTIVA DE LA UBLH.

2017-04-01

El passat dijous 30 de març, durant la celebració de la nostra Assemblea General, va quedar constituida la nova Junta Directiva, formada per: Loli Rodríguez (presidenta), Mireia Calduch (vicepresidenta), Miguel Atienza (tresorer), Iolanda Marty (secretària), Pablo Ruisánchez, Sergio López i Patricia Aniento (vocals).
Els desitgem sort i bona feina!!!

Veure(+)

DIUMENGE 19 DE MARÇ: OBERTURA COMERCIAL PERMESA!

2017-03-14

A fi de que tots els establiments ho tingueu present, us recordem que aquest proper diumenge 19 de març, Dia del Pare, és un dels festius amb obertura comercial permesa!

Veure(+)

XERRADA GRATUÏTA A GORNAL ACTIVA

2017-02-06

Data: 21/2/2017, lloc: Gornal Activa, hora: 14.30h. La revolució de les comunicacions mòbils, 3@ edició: "STARTS UP EXIT I COM APROFITAR LA INFORMACIO PER VENDRE MES".

Inscripcions a www.dinamitzaciolocallh.cat

Veure(+)

ASSEMBLEA GRAL. i ELECCIONS UBLH

2017-02-01

La Unió de Botiguers, conscient que ha arribat la fi del mandat de la darrera Junta Directiva, convoca pel proper dijous 30 de març una ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA, on tindrà lloc elecció de membres de la nova Junta Directiva, que exerciran els respectius càrrecs per un període de dos anys.

Obrim així el termini de presentació de candidatures a la seu de la nostra entitat, abans del proper dia 20 de març, data en què quedarà formalment convocada aquesta assemblea, amb àmplia difusió a través de la nostra pàgina web, via email o mitjançant trucades telefòniques.

Tota la informació necessària sobre el procés està recollida als Estatuts de la UBLH, disponibles al nostre local del C/ Tarragona nº 22 bxs local 5, de dilluns a dijous de 8.50 a 13.30h!

Veure(+)

TRET DE SORTIDA A LES REBAIXES D'HIVERN 2017

2017-01-07

Avui han començat les rebaixes d'hivern, amb importants descomptes i molt bones previsions de vendes, que s' allargaran fins el proper dia 6 de març.

Des de la Unió de Botiguers un any més recordem a tots els nostres establiments i comerciants associats que cal cumplir la normativa específica que regula les rebaixes!!

Veure(+)

LOTERIA DE NADAL

2016-11-10


15/12/2016: ESGOTADA LA LOTERIA DE NADAL DE LA UNIÓ DE BOTIGUERS!!!!!!!


Ja fa dies que tenim a la vostra disposició la tradicional Loteria de Nadal de la Unió de Botiguers, el NUM. 61849 que, com cada any, és sense recàrrec, al preu de 5€ la butlleta o 200€ el talonari (de 40 butlletes).

No et quedis sense i fes la teva reserva/compra trucant-nos als Telfs. 93.338.01.16, 634.58.01.16 (de dilluns a dijous de 9 a 13.30h) o per email: ubotiguerslh@ublh.e.telefonica.net!!!

Veure(+)

INAUGURACIO del NOU MERCAT de LA FLORIDA a L'H

2016-10-04

Des del passat dissabte la ciutat de L'Hospitalet pot presumir de tenir ja en funcionament el mercat nou al barri de La Florida, dotat d'un gran equipament, millors accessos, més amplitud i llum, circumstàncies que satisfan als paradistes, alguns d'ells socis i sòcies de la Unió de Botiguers.

Segons declaracions de l'alcaldessa Sra. Núria Marín “els veïns i els comerciants estan molt contents perquè han recuperat el seu mercat, que ha de servir de motor per al comerç del barri”, destacant alhora l'esforç inversor totes les parts que han permès la remodelació d'aquest espai.

El nou mercat té 23 parades d'alimentació i 29 de roba i complements repartides per les cinc plantes de què disposa l'edifici, amb una superfície de més 18mil metres quadrats. Les dues plantes subterrànies inclouen un pàrquing, dues més contenen un gran supermercat i el mercat, i la cinquena es destinarà a equipaments municipals.

Veure(+)

PROGRAMA "FEM OCUPACIO"

2016-09-19

Des de l' Area de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l' Ajuntament de L'Hospitalet, ens han fet arribar la següent informació d'interessants SUBVENCIONS PER A LA CONTRACTACIO DE JOVES TREBALLADORS:

"Des de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat portem a terme el projecte “Joves per l’Ocupació”, un programa cofinançat pel Fons Social Europeu per al període 2015-2017. S’emmarca dintre de la “Iniciativa d’Ocupació Juvenil” i del “Programa Operatiu d’Ocupació”.

L’objectiu del programa és la formació i la inserció laboral de joves entre els 16 i 25 anys, i menors de 30 anys amb un grau de discapacitat del 33%.

FORMACIÓ QUE REALITZA L’AJUNTAMENT DE L’HOSPITALET

Ø Auxiliar d’activitats administratives
Ø Operacions bàsiques de restaurant i bar.
Ø Operacions bàsiques de cuina.
Ø Auxiliar d’activitats de magatzem i comerç

Per a la inserció d’aquests joves, l’Ajuntament realitza convenis de col·laboració amb les empreses de l’entorn proper. Aquest conveni inclou una contractació subvencionada de 648,60 €/mes per un temps mínim de 6 mesos, i els incentius, les bonificacions i les condicions que es detallen a la “Guia de prescripcions tècniques per a les entitats contractants” que adjuntem en aquest correu." (cliqueu sobre Veure+)

Si esteu interessats en rebre més informació podeu posar-vos en contacte, abans del proper 30 de setembre, amb la sra. Susana Macías, Tècnica de Joves per l'Ocupació de l'Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.
Telf.- 93 402 60 19 - ext.2562.
Veure(+)

FESTIUS D'OBERTURA PERMESA 2016

2016-09-05

Us recordem que mitjançant la Resolució núm. 8323/2015, de data 27/10/2015, es varen aprovar els dos dies festius d'obertura comercial autoritzada addicionals a la ciutat de L'Hospitalet per l'any 2016, juntament amb els altres vuit establerts per l'ordre EMO/156/2015 de data 22/05/2015, de la Generalitat de Catalunya.
Aquests dos dies són el 24 de setembre i l'1 de novembre, dates que, igual que el 6, 8, 11 i 18 de desembre, permeten l'obertura dels comerços que així ho desitgin.

Veure(+)

NOVETAT "MÚTUA ON LINE PACIENTS"

2016-07-20

La UNIÓ DE MÚTUES, entitat col.laboradora a la que molts dels nostres associats pertanyeu, ens informa del següent:

"A Unió de Mútues ens preocupem per mantenir una comunicació activa amb els mutualistes, basada en la transparència i l'accessibilitat de la informació.

Una de les de millores en la comunicació activa realitzades ha estat la creació de Mútua On Line Pacients, una plataforma web dirigida als treballadors per compte propi adherits i treballadors per compte aliè protegits d'Unió de Mútues mitjançant la qual es presta un servei d'informació sobre els seus processos sanitaris i prestacions econòmiques rebudes. Tot això, gestionat de forma segura i personalitzada, en condicions de confidencialitat i de conformitat amb la legislació vigent de protecció de dades.

Es tracta de fer un pas més dins del Sistema de Gestió instaurat a Unió de Mútues, que aposta per la millora contínua en la qualitat, la transparència i les bones pràctiques professionals.

En el díptic de Mútua On Line Pacients trobaràs tota la informació necessària sobre aquest nou servei. Si ho consideres adequat, pots difondre la nova Mútua On Line d'Unió de Mútues entre els treballadors de la teva empresa perquè, si és del seu interès, puguin sol·licitar l'accés a qualsevol dels nostres centres."


Veure(+)

CAMPANYA INFORMATIVA CONSUMIDORS

2016-05-13

Des de l'Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació; Regidoria de Govern de Comerç i Drets dels Consumidors; de l'Ajuntament de L'Hospitalet, ens informen que entre els propers dies 24 al 27 de MAIG, personal tècnic en consum visitarà establiments comercials del barri del Centre (situats dins l'àrea del C/ Major, C/ Famades, Avda. Carrilet i Rbla. Marina), per a portar a terme una CAMPANYA INFORMATIVA SOBRE ELS REQUISITS MÍNIMS EXIGIBLES ALS ESTABLIMENTS PEL QUE FA A LA INFORMACIÓ A LES PERSONES CONSUMIDORES, especialment en tot allò relacionat amb la informació de preus i l'obligatorietat de disposar de fulls de reclamació i cartell anunciador dels mateixos. Tot plegat, per a aconseguir un millor coneixement per part dels comerciants de les normes reguladores del mercat i de la protecció dels consumidors.

Des de la Unió de Botiguers de L'Hospitalet us demanem que hi participeu activament i gaudiu d'aquesta campanya informativa!

Veure(+)

Subvenció programa FEM OCUPACIÓ PER A JOVES!

2016-04-11

Benvolguts/des socis/es, a continuació us reproduïm la comunicació rebuda de la UNITAT DE PROMOCIÓ COMERCIAL de l'Ajuntament de L'H:

"L’objectiu de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat és poder col·laborar amb el teixit empresarial del municipi i establir sinèrgies de col·laboració on tots els agents en surten beneficiats, ajudant a les empreses amb necessitats de contractacions, mitjançant UNA SUBVENCIÓ. Per aquest motiu, s’ha posat en marxa el programa "Fem Ocupació per a Joves", que té un doble objectiu:
1. Donar suport a les empreses: a través d'ajuts a la contractació, es pretén recolzar l’activitat de les empreses com un motor fonamental pel funcionament
tant de l’economia com del propi municipi.
2. Acompanyar als joves en la recerca de feina: posar en ocntacte a joves d'entre 18 i 29 anys amb empreses interessades en realitzar contractacions, i donar-los
suport i formació vinculada al lloc de treball durant la contractació.

Avui dia, un dels problemes amb els que es troben les empreses és la dificultat econòmica per realitzar contractacions. Per això, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament
de l’Hospitalet una subvenció per tal de donar suport econòmic per a la realització d’aquestes. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament està seleccionant empreses que compleixin els requisits
per tal de col·laborar i poder-se adherir a la subvenció.

La col·laboració entre l’Ajuntament i les empreses que finalment siguin seleccionades consistirà en detectar les necessitats reals de les empreses i donar-los el cuport necessari per a cobrir-les, amb una subvenció durant 6 mesos
equivalent al salari mínim interprofessional (648,60€ proporcional a la jornada treballada). Al mateix temps, es dissenyarà una formació directament relacionada amb el treball tant per millorar la pròpia tasca del jove que finalment
seleccioni l’empresa, com per a que aquest tingui més bones perspectives laborals en el seu futur.

Tipologia del contracte: qualsevol modalitat que es pugui compatibilitzar amb la formació (contracte per a la formació i l’aprenentatge, d’obra o servei determinat, indefinit ordinari, eventual de primera ocupació jove, a temps parcial amb vinculació formativa, indefinit
d’un jove per microempreses i empresaris autònoms, eventual per circumstàncies de la producció, indefinit de suport als emprenedors...).

Durada del contracte: mínim 6 mesos, jornada complerta (màxim 8h/dia i 40hores/setmanals) quan la formació és anterior a la contractació. Possibilitat de jornada parcial (mínim 4 h/dia, en tot cas, la formació no podrà superar les 6 hores diàries).

La data límit per poder-se acollir a l'ajuda per a la contractació en el programa Fem Ocupació és el 31 d’ Agost de 2016. Les empreses interessades poden posar-se en contacte amb l'equip de prospectors/es del programa a través dels següents mitjans:

femocupaciojoves@l-h.cat
934 026 027 - ext. 2569/ 2573
http://www.dinamitzaciolocallh.cat

“Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el
Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa d’Experiència
Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Fem Ocupació per a Joves”, regulat per l’Ordre EMO/256/2015”

Veure(+)

CURS de TÈCNIQUES DE VENDA i FORMACIÓ DE VENEDORS/ES.

2016-03-16

Des de la Unitat de Promoció Comercial de l'Ajuntament de L'H, ens informen que s’ha obert el període d’inscripció al curs de Tècniques de Venda i Formació de Venedors de 40 hores per a persones treballadores en actiu, dins del Programa de Formació Contínua del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. La formació tindrà lloc del 12 d’Abril del 2016 al 12 de Maig del 2016, en horari de dimarts i dijous de 16-20 hores, a l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Carretera del Mig 85-87).


Per tal de formalitzar la inscripció cal que ens demaneu un formulari que us farem arribar. Caldrà que aquest document el porteu signat a l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Carretera del Mig, 85-87) i l'entregueu a la Sra. Cristina Gandoy.
A més, caldrà aportar la següent documentació addicional:
- DNI
- Treballadors per compte aliena: darrera nòmina
- Treballadors Autònoms: darrer rebut d’autònoms
- Número de la Seguretat Social

Per a qualsevol qüestió, podeu contactar trucant al 93 403 25 15 o al correu cgandoy@l-h.cat, i preguntar per Cristina Gandoy.Veure(+)

L O T E R I A

2015-11-10

Us informem que ja tenim a la venda el número 61849 de la LOTERIA DE NADAL que, com ja ve éssent tradicional, venem SENSE RECÀRREC al preu de 5€ cada participació, o en talonaris de 40 butlletes amb un cost total de 200€ cadascun!!

Si esteu interessats en reservar-lo, truqueu al telf.- 93.338.01.16 abans que s'esgoti!

Veure(+)

1 NOVEMBRE: FESTIU D'OBERTURA PERMESA.

2015-10-23

Us recordem que el proper DIUMENGE dia 1 de NOVEMBRE, és un dels festius d'obertura comercial permesa, i aprofitem l'avinentesa per desitjar-vos que gaudiu d'una BONA CASTANYADA!!!

Veure(+)

PLAÇ FISCAL

2015-10-05

Recordeu que de l'1 al 20 d'octubre s' han de presentar totes les declaracions fiscals corresponents al 3er trimestre del 2015.

Per a més informació o ajuda en la confecció i presentació dels vostres impostos, truqueu a la Unió de Botiguers (Telf. 93.338.01.16) i demaneu cita.

Veure(+)

AJ. L'H

2015-09-17

Des de l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de L'H ens informen que, durant la 2ª quinzena de setembre, personal tècnic de consum visitarà establiments del barri del centre, en una CAMPANYA INFORMATIVA sobre els requisits mínims exigibles als establiments pel que fa a la informació a les persones consumidores.

Aquesta campanya té com a objectiu informar els comerciants sobre els aspectes més rellevants de la normativa de protecció a les persones consumidores; especialment pel que fa a la informació de preus i a l'obligatorietat de disposar de fulls de reclamació i de cartell anunciador dels mateixos.

El personal tècnic farà avaluació, en cada cas, mitjançant una enquesta, del grau de compliment de la normativa i lliurarà còpia als responsables dels comerços juntament amb un dossier informatiu.

De ben segur que amb aquesta campanya informativa s'aconseguirà un millor coneixement per part dels comerciants visitats de les normes reguladores del mercat i de la protecció dels consumidors, per tant, des de la Unió de Botiguers us animem a participar-hi!!

Veure(+)

.

2015-03-16

A continuació us informem dels dies FESTIUS D'OBERTURA PERMESA a L'Hospitalet:
4 i 11 de gener
5 de juliol
24 de setembre
12 d'octubre
1 de novembre
6,8,13 i 20 de desembre.

FESTES LABORALS de caràcter general:
1 i 6 de gener
3 i 6 d'abril
1 de maig
24 de juny
15 d'agost
11 de setembre
12 d'octubre
1 de novembre
8, 25 i 26 de desembre

FESTES LOCALS de L'H:
1 de juny
24 de setembre

REBAIXES:
Hivern: del 7 de gener al 6 de març, ambdós inclosos.
Estiu: de l'1 de juliol al 31 d'agost, ambdós inclosos.

Veure(+)

L'H

2015-03-06

Des de l'Area de Promoció Econòmica i Ocupació, de l'Ajuntament de L'Hospitalet, ens comuniquen que el proper dia 16 de març, a les 20.30 hores, al Teatre Joventut es celebrarà l'"Acte de Reconeixement als Comerços amb continuïtat familiar", a la que hi assistiran alguns membres de la Junta de Socis de la nostra entitat.

Veure(+)

NOU FULL DE SALARI

2014-11-17

Nueva normativa que afecta al modelo de recibo u hoja de salarios:

Os informamos que se ha publicado la Orden ESS/2098/2014, de 6 de noviembre, por la que se modifica el anexo de la Orden de 27 de diciembre de 1994, por la que se aprueba el modelo de recibo individual de salarios, A EFECTOS DE ADECUAR EL RECIBO DE SALARIO ACTUAL A LAS DISPOSICIONES LEGALES QUE ESTABLECEN LA NECESIDAD DE DESGLOSAR LA APORTACIÓN EMPRESARIAL A LA SEGURIDAD SOCIAL DEL TOTAL DE LA COTIZACIÓN EFECTUADA. (PARA ELLO SE IDENTIFICA LA APORTACIÓN DEL TRABAJADOR)

Más información en http://www.boe.es/boe/dias/2014/11/11/pdfs/BOE-A-2014-11637.pdf.

Veure(+)

2on RECOR DATO RI

2014-10-29

Tal com ja hem fet en anteriors ocasions (gener i juliol 2013), us recordem que a principis de l'any 2013 varen desaparèixer els tradicionals tiquets de caixa, i que des d'aleshores només hi ha 2 TIPUS DE FACTURA: la SIMPLIFICADA, que precisament substitueix els tiquets, i la COMPLERTA.

Cliqueu sobre (Veure +) per accedir a tota la informació facilitada al seu dia per l'AEAT a la seva pàgina web pel que fa a les obligacions, excepcions, tipus, continguts, terminis etc... de les FACTURES SIMPLIFICADES.

Veure(+)

NOVA FACTURA SIMPLIFICADA

2013-07-01

Us informem que des de principis d'any han desaparegut els tiquets, i que hi ha només 2 tipus de factura: la SIMPLIFICADA, que precisament substitueix els tiquets, i la COMPLERTA.

Cliqueu sobre (Veure +) per accedir a tota la informació facilitada per l'AEAT a la seva pàgina web pel que fa a les obligacions, excepcions, tipus, continguts, terminis etc... de les factures simplificades.

Veure(+)

L'H

2014-09-19

Us recordem que a la nostra ciutat, els propers dies dimecres 24 de setembre i diumenge 14 de desembre es permet l'obertura dels establiments comercials, en l'horari habitual.

Veure(+)

FESTIUS OBERT

2014-05-12

Us informem que mitjançant la Resolució número 3238/2014, de data 16/04/2014, es varen aprovar els dos (2) DIES FESTIUS D'OBERTURA COMERCIAL AUTORITZADA addicionals a la ciutat de L’Hospitalet, juntament amb els vuit (8) establerts per l’orde EMO/26/2014, de 25/02/2014 de la Generalitat de Catalunya. Aquest dos dies són el 24 de SETEMBRE i el 14 de DESEMBRE de 2014

Per tant, els FESTIUS D'OBERTURA PERMESA per l’ANY 2014 són deu (10) en total, és a dir, els següents:

- 5 i 12 de GENER
- 6 de JULIOL
- 24 de SETEMBRE
- 12 d’OCTUBRE
- 1 de NOVEMBRE
- 6, 8, 14 i 21 de DESEMBRE.

Veure(+)

Incen tius CCAM 2014

2014-03-18

La Unió de Botiguers de L'Hospitalet ha assistit aquest matí a la presentació per part del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya del PROGRAMA D, INCENTIUS 2014 del que properament, i un cop publicades les Bases al DOGC, us informarem amb més detall.

Veure(+)

2014

2014-01-08

Des del dimarts 7 de gener i fins el proper dia 6 de març, els consumidors tenim per davant 2 mesos de rebaixes, on poder trobar bons afers i molta varietat d, articles amb grans descomptes, que poden anar fins el 70% o mes.

Com sempre, recordem a tots els nostres comerços associats l, obligatorietat de complir la normativa especìfica de les rebaixes a Catalunya, especialment pel que fa a l, etiquetatge dels productes, mitjans de pagament, garanties i canvis o devolucions de tots els productes venuts.

Veure(+)

LOTERIA de NADAL i LA GROSSA

2013-12-19

31/12/2013: La Unió de Botiguers assistirà al sorteig de "La Grossa" que es celebrarà a partir de les 11.00h del matí al Teatre Nacional de Catalunya.

19/12/2013: Informem als nostres establiments associats que comercialitzen la loteria de "La Grossa", que les darreres comandes de talonaris es poden fer fins el proper dimarts 24 de desembre, però com que la Uniò de Botiguers romandrà tancada aquell dia, ens haureu de fer arribar les vostres peticions abans de les 14.00h del dilluns 23. Moltes gràcies a tots i sort!!

11/11/2013: Com cada any, ja tenim també a la vostra disposició els talonaris de la LOTERIA DE NADAL de la Unió de Botiguers de L'Hospitalet, SENSE RECÀRREC!!

15/10/2013: Us informem que ja tenim aquí els talonaris de LOTERIA de "LA GROSSA", passeu-la a recollir i repartiu il.lusions i sort!!

10/10/2013: Com ja sabeu, la UNIÓ DE BOTIGUERS DE L'HOSPITALET s'ha adherit a la Loteria "La Grossa" de Cap d'Any, a la que podeu participar tots els associats/des que hi estigueu interessats, fent-nos arribar les vostres comandes abans dels dimarts i/o divendres de cada setmana, trucant-nos als Telfs. 93.338.01.16 i 634.58.01.16, o per via d'e-mail a la següent adreça de correu electrònic: ubotiguerslh@ublh.e.telefonica.net.

Per saber el sistema de cobraments dels premis de "La Grossa", cliqueu (Veure +).

Veure(+)

CONSELLS ESTIU 2013

2013-06-25

Dins el PROGRAMA OPERATIU ESTACIONAL GREGAL 2013, els Mossos d'Esquadra de L'H ens fan arribar tot un seguit de consells de seguretat per als comerciants:

"L’augment de l’activitat comercial en determinades èpoques de l’any fa necessari extremar les mesures de seguretat per evitar que es cometin delictes.

A continuació us facilitem un seguit de consells que us poden orientar de forma genèrica.

Durant l’activitat comercial no acumuleu diners a les caixes enregistradores i
buideu-les sovint.
És convenient que al llarg del dia efectueu
diversos ingressos a les entitats bancàries. Eviteu portar molts diners de cop i, quan calgui, feu-ho amb discreció i adoptant totes les mesures de seguretat possibles.
Limiteu les vies d’accés a l’establiment per
facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.
Instal·leu xips de seguretat als productes.
Si disposeu de vigilant de seguretat, quan hi hagi motius de sospita, pot fer un escorcoll de les bosses i l’abric del client en un lloc habilitat.
En determinats comerços pot ser convenient instal·lar un circuit tancat de televisió.
Un tècnic en seguretat us pot fer un projecte de millora adaptat a les necessitats del vostre establiment.

En el vostre negoci cal que els treballadors i treballadores siguin conscients que les persones desconegudes no han
de conèixer les mesures de seguretat instal·lades.
També han de conèixer aquell àmbit de la
seguretat que els pertoca o els pot afectar
(cal definir el coneixement de la seguretat de l’establiment en funció del grau de responsabilitat).
Si no disposeu de vigilant de seguretat,
designeu persones de confi ança que coneguin els sistemes de detecció que hi ha instal·lats i que es responsabilitzin de connectar-los.
Porteu un control del nombre de còpies de claus de l’establiment i de les persones que en disposen.

Amb les targetes de crèdit recordeu que són personals i intransferibles.
A l’hora de comprovar les dades de la persona titular de la targeta amb el document d’identificació del client, sigueu rigorosos. No accepteu excuses
de parentiu ni altres arguments, com haver-se deixat la identificació al vehicle.
Comproveu sempre que les dades de la targeta, nom i numeració, que s’imprimeixen al rebut coincideixen amb les dades de la targeta de la persona titular.
Davant qualsevol irregularitat, aviseu la persona encarregada o el servei de seguretat. En cas que no en disposeu, aviseu amb discreció la policia.
En cas de dubte sobre la legalitat de la targeta no efectueu l’operació comercial.
No us deixeu intimidar per les presses del client o pel nombre de persones que esperen ser ateses.
Eviteu qualsevol tipus de confrontació i actueu amb tota naturalitat. En aquesta situació és útil que us fixeu en aquells trets característics del client, com poden ser tatuatges, cabell, ulls, roba... Podria
marxar amb discreció sense esperar el servei de seguretat.
Amb els bitllets comproveu sempre les mesures de seguretat i les particularitats que presenten els bitllets d’euro.
Si creieu que un bitllet és fals, no l’accepteu.
En cap cas inicieu una discussió, comuniqueu a la persona que aparentment el bitllet és fals i que segurament ha estat objecte d’un engany. Els bitllets falsos cal portar-los a la policia.
Si veieu que la persona no vol esperar l’arribada dels serveis de seguretat, no us hi oposeu. Intenteu retenir mentalment les característiques físiques, la roba i, si es dóna el cas, la descripció del vehicle i/o
els acompanyants."

Veure(+)

COACH i LEDS

2013-04-24

El proper dilluns dia 29 d'abril, a les 15.30 hores, portarem a terme a la Regidoria del Centre ubicada a la Rbla. Justt Oliveras nº 23, la presentació dels serveis de COACHING i IL.LUMINACIÓ LEDS adreçats exclusivament als nostres associats/des, oferits per destacats professionals i empreses de la ciutat de L'H.

Us recomanem que no falteu a la presentació d'aquests serveis que, en l'actual conjuntura econòmica, de ben segur que poden resultar molt interessants per al comerç!!

Veure(+)2013-01-07

COMENCEN AMB FORÇA LES REBAIXES D'HIVERN!!

Prop de 40.000 establiments comercials de Catalunya han iniciat avui la campanya de rebaixes, que finalitzarà el dia 6 de març. El proper diumenge 13 de gener serà el primer dia festiu del període de rebaixes en què els comerços catalans podran obrir, d'acord amb el calendari d'obertura comercial autoritzat pel Departament d'Empresa i Ocupació per a aquest any 2013.

El decret llei 4/2012, aprovat el passat dia 30 d'octubre, regula la venda en rebaixes a Catalunya i estableix que es pot realitzar a criteri de cada comerciant i amb la durada que consideri, dins dels següents períodes estacionals: hivern (del 7 de gener fins el 6 de març, ambdos inclosos) i estiu (de l'1 de juliol al 31 d'agost, ambdos inclosos).


Veure(+)

CAMPANYA DE NADAL COMERÇ DE L'H.

2012-12-11

Us informem que el dia 10 de desembre es va posar en marxa la campanya de Nadal “Comerç de L’Hospitalet, un comerç de cine”, en la que per compres superiors a 20 euros, els comerços associats, entre ells tots els de la Unió de Botiguers, i els mercats municipals repartiran entre els clients una entrada de cinema al preu del dia de l’espectador (fins a esgotar-ne existències). En total, es repartiran 30.000 entrades, que es podran bescanviar als cinemes Filmax de Gran Via 2 fins al 28 de febrer de 2013. La campanya ha comptat amb la participació de comerciants de la ciutat que han estat caracteritzats com a artistes de Hollywood.

Aquest any, la campanya de comerç inclou activitats molt variades, impulsades per l’Ajuntament, les entitats col.laboradores, i els comerços i mercats municipals, entre les que destaquem la nostra campanya "PER NADAL COMPRAR A AQUESTES BOTIGUES TÉ REGAL!", de la que ja us vàrem informar la setmana passada.Veure(+)

CAMPANYA DE NADAL 2012

2012-12-04

Ens complau presentar-vos la campanya organitzada des de la Unió de Botiguers de L'Hospitalet, amb el lema "PER NADAL COMPRAR A AQUESTES BOTIGUES TÉ REGAL!!", i a la que s'han acollit alguns dels nostres comerços associats, els quals durant aquestes properes festes repartiran entre els clients una bossa de la nostra entitat decorada amb bonics motius nadalencs -segons condicions establertes per cadascun dels establiments participants i fins a esgotar-ne les existències-.

Veure(+)

BOSSES PROMOCIONALS PER A LA CAMPANYA DE NADAL 2012

2012-10-10

Dins el marc de les diferents activitats comercials en les que participa la Unió de Botiguers, i amb l'objectiu de fomentar el comerç als nostres establiments associats durant la propera campanya de Nadal, us oferim la possibilitat d'encarregar bosses promocionals que incorporaran el logo de l'entitat i bonics símbols nadalencs.

Podeu adreçar-nos les vostres peticions personalment al C/ Tarragona nº 22 bxs local 5, per telèfon/fax al 93.338.01.16 o mòbil 634.58.01.16, i també via e-mail a ubotiguerslh@ublh.e.telefonica.net, abans del proper dia 31 d'octubre!

Veure(+)

BOSSES DE RECLAM UBLH

2012-05-29

Us informem que, gràcies a l'oferiment desinteressat de l'empresa de productes promocionals ÀMBITO DIRECTO, situada a Sant Boi de Llobregat, Avda. Torre de la Vila nº 39 bxs, Telf.- 93.640.86.54, des d'avui a la Unió de Botiguers de L'Hospitalet disposem de bosses de reclam amb el nostre logotip propi.

Properament us facilitarem un exemplar de la bossa, juntament amb un fulletó informatiu dels serveis i productes que ofereix l'esmentada empresa, amb qui mantenim un interessant conveni de col.laboració, amb descomptes especials per a tots els nostres associats/des.

Veure(+)

4ª EDIC. A L'H

2012-05-04

Us informem que, dins els actes de celebració de la 4a EDICIÓ del MES del COMERÇ a L'Hospitalet, la Unió de Botiguers participarà el proper dissabte dia 26 de maig a la jornada festiva que es celebrarà al barri de La Florida, concretament al C/ Primavera, amb la presència d'un estand representatiu de la nostra entitat, entre les 10.00 i les 21.00 hores.

Durant tota la jornada hi haurà botigues al carrer, fira d'artesans i mostra d'oficis, activitats i exposicions per part de les entitats del barri, tallers i activitats infantils, promocions, i es repartiran bosses reutilitzables per part dels comerços. Per finalitzar la jornada hi haurà una desfilada de moda.

Us animem a participar-hi i a visitar-nos!!

Veure(+)

1 TR. /12

2012-04-10

Us recordem que entre els dies 02 al 20 d'abril s'han de presentar totes les declaracions fiscals (Models 111, 115, 130, 131, 303 i 310) corresponents al primer trimestre de l'exercici 2012.

Si és del vostre interès preparar-les a través de la Unió de Botiguers, cal que demaneu cita prèvia trucant al Telf.- 93.338.01.16 abans del proper dia 18.

Veure(+)2012-03-26

Us informem que, amb motiu de la propera VAGA GENERAL, el DIJOUS dia 29 de MARÇ de 2102 el local de la Unió de Botiguers de L'Hospitalet romandrà tancat al públic, en protesta contra la retallada de drets que representa la darrera reforma laboral.

Tot plegat, sens perjudici de la decisió que al respecte adoptin cadascun dels comerços i professionals associats/des a la nostra entitat.

Veure(+)

14 MARÇ 2012 EXIT DE LA TROBADA ENTRE UBLH, MOSSOS D'ESQUADRA I GUARDIA URBANA.

2012-03-16

Us informem que la reunió celebrada el passat dimecres a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra va tenir gran èxit d'assistència i dels continguts tractats, refermant un cop més l'estreta col.laboració entre la nostra entitat i els diferents cossos policials d'aquesta ciutat, i la seva efectivitat.

Veure(+)

14 MARÇ 2012 REUNIO A LA COMISSARIA DELS MOSSOS D'ESQUADRA DE L'H

2012-03-05

Us informem que el proper dimecres dia 14 de març, a les 15.00h, tindrà lloc a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de L'Hospitalet una interessant reunió entre els cossos policials d'aquesta ciutat i la nostra entitat, a la que hi poden assistir tots els associats/des que estiguin interessats en conèixer l'actual situació en relació a la seguretat i vigilància dels nostres comerços.
Cal que prèviament confirmeu la vostra assistència trucant al telf. 93.338.01.16.

Veure(+)

HORARI DEL MES DE FEBRER

2012-01-31

Us informem que, de manera excepcional i durant aquest mes de FEBRER, el nostre HORARI d'atenció al públic serà de DILLUNS a DIVENDRES, de 09.30H a 14.00H.

Veure(+)

EN VICENÇ IBÁÑEZ I LA UNIÓ DE BOTIGUERS DE L'H. DEMANEN AJUDES PUBLIQUES PER ASSEGURAR LA SUPERVIVÈNCIA DEL PETIT COMERÇ.

2012-01-10

(Agència EFE 02/01/2012)
La Unió de Botiguers de L'Hospitalet ha demanat més ajudes públiques per poder garantir la viabilitat i supervivència del petit comerç de la ciutat.
El President de l'UBLH, Vicenç Ibáñez, ha assegurat que la falta d'ajudes públiques dificulta poder seguir mantenint un petit negoci familiar i ha mostrat la seva preocupació davant nous marcs legals que permeten la llibertat horària. Segons Ibáñez, "aquestes mesures beneficien exclusivament les grans àrees comercials", i ha defensat que "els actuals horaris són, en contra del que es pugui pensar, prou amplis i flexibles" i considera que "permeten que s'hi adapti tothom".

Veure(+)

AJUTS PER A LA CONTRACTACIO DE PERSONES ATURADES I FORMADES AL SOC

2011-11-18

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 6006 – 16.11.2011 58645
http://www.gencat.cat/dogc ISSN 1988-298XDL B-38014-2007 Disposicions ORDRE EMO/308/2011, de 31 d’octubre, per la qual s’aproven les bases reguladores i s’obre la convocatòria per a l’any 2011 per a la concessió d’ajuts pluriennals a empreses amb menys de 25 treballadors per al foment de la contractació de persones aturades amb formació ocupacional realitzada i subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
El Pla de Govern 2011-2014 estableix com a objectius del Govern en l’àmbit de
l’ocupació, prioritaris durant tota la legislatura, impulsar la creació d’ocupació, millorar l’estabilitat i qualitat en el treball i consolidar un marc català de relacions laborals impulsant, entre d’altres, en els programes públics, les empreses que no redueixin plantilles i les empreses de qualsevol dimensió que contractin nou personal.
D’altra banda, la realització per part de persones aturades de cursos de formació
ocupacional s’ha de traduir en una millora de l’ocupabilitat i per tant en una major
facilitat d’inserció d’aquestes persones.
En aquest sentit, aquesta Ordre té com a objectiu la contractació de persones formades en àmbits ocupacionals subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya per tal de proveir-les d’experiència i facilitar així la reinserció al mercat de treball.
En aquest context, es considera adient aprovar una línia d’ajuts que fomenta la
contractació de persones que han realitzat formació ocupacional subvencionada
pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
El procediment de concessió dels ajuts és el reglat o directe previst a l’article 22.2
de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, atès que les raons
d’interès social i econòmic que motiven la concessió d’aquests ajuts dificulten la
concurrència competitiva. Cal tenir en compte que se subvenciona la contractació
mateixa, per la qual cosa no és possible introduir criteris de valoració.
Vist l’article 170.1 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant la
Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, on es disposa que correspon a la Generalitat
la competència executiva en matèria de treball i relacions laborals, que inclou de
manera expressa les polítiques actives d’ocupació i la gestió de les subvencions
corresponents;
Vistos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003); el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.202);
Vistos l’article 112 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, on s’estableix que
correspon a la Generalitat, en l’àmbit de les competències executives, la potestat
reglamentària i també la funció executiva, i l’article 114 que indica que correspon
a la Generalitat, en les matèries de la seva competència, l’exercici de l’activitat de foment;
Vista la Llei 6/2011, de 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2011; Vist l’Acord de Govern de 25 d’octubre de 2011 mitjançant el qual s’aproven 10 mesures urgents per a persones en atur sense cobertura econòmica, que inclou la
concessió d’ajuts a petites empreses (menys de 25 treballadors) per al foment de la contractació de persones en atur amb formació ocupacional realitzada i subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya;
Un cop consultats els agents socials representats al Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya, amb l’informe previ del Àrea Jurídica de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada del Servei d’Ocupació de Catalunya, a proposta de la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d’acord amb l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de la Generalitat de Catalunya, ORDENO:
CAPÍTOL I
Disposicions generals
Article 1
Objecte i àmbit d’aplicació
1.1 Aprovar les bases reguladores per a l’atorgament d’ajuts destinats al foment
de l’ocupació, mitjançant la contractació de durada indefinida o temporal, en els
termes que s’estableixen en aquesta Ordre, de persones aturades que hagin realitzat i finalitzat accions de formació ocupacional subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
1.2 Obrir la convocatòria per a l’any 2011.
Article 2
Publicació de la convocatòria
2.1 Anualment i en funció de les disponibilitats pressupostàries, el/la director/a del Servei d’Ocupació de Catalunya podrà dictar la resolució de convocatòria de les subvencions que preveu aquesta Ordre de bases. Aquesta resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i indicarà la disposició en la qual consten les bases reguladores, el termini per a la presentació de sol·licituds, l’aplicació pressupostària a la qual s’ha d’imputar l’import de les subvencions concedides i la quantia màxima destinada, així com les altres dades que exigeixi la normativa d’aplicació.
2.2 La convocatòria fixarà necessàriament els imports màxims destinats a les
subvencions convocades i els crèdits pressupostaris als quals s’imputen.
2.3 Per concedir subvencions per un import superior a la quantia total màxima
fixada en la convocatòria s’obrirà prèviament una nova convocatòria llevat que, excepcionalment, la convocatòria fixi, a més de la quantia total màxima dins dels
crèdits disponibles, una quantia addicional d’acord amb el que preveu l’article 58.2
del Reglament de la Llei general de subvencions aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.
Article 3
Beneiciaris i requisits
3.1 Poden ser beneficiàries de la subvenció regulada per aquesta Ordre les
empreses de menys de 25 treballadors que contractin persones aturades que constin inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupats al menys 12 mesos, dintre dels 18 mesos anteriors a la contractació, que hagin realitzat i finalitzat cursos de formació ocupacional subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, sempre que el lloc de treball estigui radicat a Catalunya.
3.2 No podran ser beneficiaris de les subvencions d’aquesta Ordre l’Administració de la Generalitat de Catalunya i les entitats locals, així com els seus organismes públics. També n’està exclosa l’Administració General de l’Estat i els organismes que regulen el títol III i la disposició addicional desena de la Llei 6/1997, de 14 d’abril, d’organització i funcionament de l’Administració General de l’Estat. Igualment n’estan excloses les empreses públiques de la Generalitat de Catalunya i de les altres administracions públiques i les entitats de dret públic subjectes al dret privat dependents de les administracions públiques.
3.3 Les persones i les empreses sol·licitants hauran de complir els requisits
següents:
a) Complir les obligacions tributàries davant l’Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.
b) Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei
1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).
c) No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l’article 13 de la
Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de
18.11.2003).
d) No haver estat sancionats/ades, en resolució ferma, per la comissió d’infracció
greu en matèria d’integració laboral de disminuïts o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat i salut en el treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l’ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d’agost.
e) Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que pugui afectarles.
3.4 Mitjançant convocatòria s’establiran els requisits específics de compliment
per a cada exercici.
3.5 El compliment d’aquests requisits s’acreditarà mitjançant l’aportació de la
documentació que preveu l’article 4 d’aquesta Ordre.
Article 4
Presentació de sol·licituds
4.1 Els impresos normalitzats que s’han d’utilitzar per presentar la sol·licitud
estan disponibles a través de la xarxa telemàtica del SOC http://oficinadetreball.
cat o a la pàgina web http://gencat.cat/empresaiocupacio/, dins l’opció d’impresos del Departament d’Empresa i Ocupació.
4.2 Les sol·licituds s’han de presentar, dins del termini que s’estableixi en cada
cas en la corresponent convocatòria, juntament amb la documentació que correspongui, a l’adreça o les adreces que constin en la convocatòria. També es poden presentar en qualsevol de les formes que preveu l’article 38.4
de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions
públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999,
de 13 de gener.
4.3 Les sol·licituds han d’anar acompanyades amb la documentació següent:
a) En el cas que el/la sol·licitant sigui una persona jurídica, còpia compulsada del
document acreditatiu de poders per actuar com a representant legal de l’empresa.
b) Declaració expressa conforme no ha estat sancionat/da, en resolució ferma,
per la comissió d’una infracció greu en matèria d’integració laboral de persones
amb disminució o molt greu en matèria social o en matèria de seguretat i salut en
el treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions
en l’ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d’agost.
c) Declaració conforme el local, sala, obra, establiment o centre de treball compleix
els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de
7 de gener, de política lingüística.
d) Declaració expressa conforme no s’incorre en cap dels supòsits previstos a
l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
e) Declaració responsable d’estar al corrent del pagament de les obligacions amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, de les obligacions tributàries amb
l’Estat i amb la Generalitat.
f) Full de transferència bancària degudament emplenat, d’acord amb el model del Departament d’Economia i Coneixement disponible a l’adreça d’Internet gencat. cat/economia/serveis/models/index.html a l’apartat de Tresoreria i pagaments.
g) Declaració de l’existència d’altres subvencions o ajudes públiques i/o privades, nacionals o internacionals, per al mateix concepte, amb indicació del programa a què s’acull, de la quantia sol·licitada, del percentatge que suposa del cost total del projecte, de si es troben en fase de sol·licitud o concessió i amb càrrec a quina entitat pública o privada s’ha sol·licitat i declaració responsable de l’empresa sobre la recepció d’ajuts de minimis en els dos exercicis fiscals anteriors i durant l’exercici fiscal en curs. L’empresa haurà d’indicar el període que utilitza com exercici fiscal.
h) Declaració responsable en la que s’estableixi, si escau, la relació d’ajuts de
minimis rebuts durant l’exercici fiscal en curs i els dos exercicis fiscals anteriors
per comprovar que els ajuts rebuts durant els 3 anys concedits per qualsevol projecte
i per qualsevol administració pública (local, autonòmica, estatal) no supera
els 200.000 euros.
i) Fotocòpia/es del/s contracte/s formalitzat/s per als quals se sol·licita subvenció.
j) Declaració conforme l’empresa té menys de 25 treballadors.
k) Declaració conforme es disposa d’un sistema d’organització i de gestió
de la prevenció, d’acord amb la Llei 31/1995, de prevenció de riscos laborals; el Reial decret 39/1997, d’1 de gener, pel qual s’aprova el Reglament dels serveis de
prevenció, així com d’acord amb les modificacions posteriors introduïdes per la
Llei 54/2003, de 12 de desembre, de reforma del marc normatiu de la prevenció
de riscos laborals.
4.4 Les declaracions dels apartats b), c), d), e), g), h), j) i k) s’inclouen dins de
l’imprès de sol·licitud. La signatura de la sol·licitud implica l’autorització al Servei d’Ocupació de Catalunya per tal que pugui fer totes aquelles comprovacions necessàries per a la comprovació dels requisits per poder ser beneficiari de la subvenció. La documentació de l’apartat f) només s’haurà d’aportar en el cas de canvi de dades o si és el primer cop que se sol·licita un ajut o una subvenció al Servei d’Ocupació de Catalunya o a la Generalitat de Catalunya.
4.5 En el cas de documents que ja es trobin en poder del Servei d’Ocupació
de Catalunya, en aplicació del que preveu l’article 35.f) de la Llei 30/1992, de 26
de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment
administratiu comú, la seva aportació es pot substituir per una declaració de l’entitat
sol·licitant conforme no hi ha hagut modificacions en la data de presentació
de la sol·licitud i on consi el lloc, la data i l’òrgan davant el qual es va presentar la
documentació. Aquesta declaració s’ha d’annexar a l’imprès de sol·licitud.
En el cas que sí que s’hagin produït modificacions en la documentació presentada, hagi prescrit el seu període de vigència o hagin transcorregut més de 5 anys des de la finalització del procediment pel qual es va lliurar, s’haurà de presentar
necessàriament la nova documentació.
4.6 Si la sol·licitud no reuneix els requisits establerts en aquest article, es requerirà la persona sol·licitant perquè, en un termini de deu dies hàbils, esmeni
el defecte o adjunti els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa, es considera que desisteix de la seva petició, amb resolució prèvia, d’acord amb el que disposa l’article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 14 de gener. Aquest requeriment es farà mitjançant l’enviament d’un correu electrònic, amb el consentiment previ del sol·licitant per ser notificat per aquesta via, a l’adreça de correu electrònic que el sol·licitant hagi assenyalat a aquests efecte dins de l’imprès de sol·licitud de l’ajut i la seva notificació s’entendrà practicada, a tots els efectes legals, en el moment en què es produeixi l’accés del sol·licitant al seu contingut. Quan havent-hi constància de la recepció de la notificació a l’adreça electrònica transcorrin 10 dies naturals sense que s’accedeixi al seu contingut, s’entendrà que
s’ha rebutjat la notificació, llevat que d’ofici o a instància del destinatari es comprovi la impossibilitat tècnica o material d’accedir-hi. Si la persona sol·licitant no disposa d’adreça electrònica o no dóna el seu consentiment, el requeriment es farà per correu certificat.
Article 5
Procediment de concessió
5.1 La concessió de l’ajut previst en aquesta Ordre es regirà pel procediment
de concessió reglada o directa.
5.2 La instrucció de l’expedient administratiu correspondrà al/la cap del Servei d’Orientació i Intermediació, per delegació. Una vegada registrada la sol·licitud, les oficines de treball verificaran el compliment de requisits i comprovaran la documentació presentada.
Quan s’hagi completat la instrucció de l’expedient, el/la cap del Servei d’Orientació i Intermediació elevarà una proposta de resolució a la persona titular de la Direcció de la Xarxa Ocupacional del Servei d’Ocupació de Catalunya per tal que
aquest/a, per delegació del/de la director/a del Servei d’Ocupació de Catalunya, emeti la resolució de l’expedient administratiu en el termini de 15 dies, a comptar des de la data de presentació de la sol·licitud. La resolució indicarà les condicions vinculades a la concessió de la subvenció. Si transcorregut aquest termini no s’ha dictat i notificat resolució expressa, les
sol·licituds s’entendran desestimades, d’acord amb el que preveu l’article 54.2.e)
de la Llei 26/2010, de 10 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya en relació amb el règim de silenci administratiu i l’article 56 en relació amb el termini de resolució i notificació.
5.3 La resolució es notificarà al sol·licitant, d’acord amb el que estableixen els
articles 58 i 59 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions publiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener. La notificació es realitzarà mitjançant correu electrònic, en els mateixos termes establerts a l’article 4.6.
5.4 Contra les resolucions del/de la director/a de la Xarxa Ocupacional, que no
posen fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d’alçada davant del/de
la director/a del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el termini d’un mes comptat
a partir de l’endemà de la notificació de la resolució.
5.5 Les sol·licituds s’instruiran i resoldran per ordre de la data de presentació
fins exhaurir la partida pressupostària assignada, si s’escau.
5.6 La concessió de les subvencions queda condicionada a les disponibilitats
pressupostàries. Un cop exhaurit el crèdit pressupostari existent, es denegaran
les sol·licituds que no puguin ser ateses per manca de disponibilitat pressupostària.
Article 6
Revisió
El Servei d’Ocupació de Catalunya pot revisar les subvencions ja concedides i
modificar-ne la resolució de concessió en el cas d’alteració de les condicions o de
l’obtenció concurrent d’altres ajuts.
Article 7
Obligacions de les persones i entitats beneiciàries
Són obligacions generals de les persones i entitats beneficiàries de les subvencions
que atorgui el Servei d’Ocupació de Catalunya les següents:
a) Complir l’objectiu, executar el projecte, realitzar l’activitat o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de subvenció i acreditar-ho davant el Servei d’Ocupació de Catalunya.
b) Justificar davant l’òrgan concedent del Servei d’Ocupació de Catalunya o
l’entitat col·laboradora, si escau, el compliment dels requisits i les condicions que determinin la concessió o el gaudiment de la subvenció, mitjançant els justificants de les despeses o l’activitat que ha de cobrir l’import finançat, o bé, si la subvenció consisteix en un percentatge del cost de l’activitat o la inversió, el cost total corresponent, sens perjudici d’altres mitjans de comprovació que s’hagin establert en les bases reguladores.
c) Sotmetre’s a les actuacions de comprovació que corresponguin al Servei
d’Ocupació de Catalunya, i a les de control de l’activitat econòmica i financera que
corresponguin a la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya, a la Sindicatura de Comptes o a altres òrgans competents, tant nacionals com comunitaris, aportant tota la informació que els sigui requerida en l’exercici de les actuacions anteriors. Així mateix, estan obligades a prestar col·laboració i facilitar tota la documentació que els sigui requerida durant l’exercici de les funcions de control i verificació de l’Autoritat d’Auditoria del Programa Operatiu, de l’Autoritat de Gestió i de Certificació
- la Unitat Administradora de l’FSE – de la Comissió Europea i d’altres òrgans que, d’acord amb la normativa comunitària, tinguin atribuïdes funcions de control financer dels ajuts finançats per l’FSE.
d) Comunicar al Servei d’Ocupació de Catalunya l’obtenció d’altres subvencions,
ajuts, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol de les administracions o entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, així com qualsevol alteració que afecti els requisits i les condicions tinguts en compte per a la concessió de la subvenció. Aquesta comunicació es farà tan aviat es conegui i, en tot cas, abans de la justificació de l’aplicació.
e) Proposar al Servei d’Ocupació de Catalunya qualsevol canvi que, dins de la
mateixa finalitat, es pugui produir en la destinació de la subvenció que, si escau,
ha de ser autoritzat expressament per l’òrgan concedent.
f) Disposar dels llibres comptables, els registres diligenciats i altres documents
degudament auditats en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial aplicable al beneficiari en cada cas, així com aquells estats comptables i registres específics que siguin exigits per les bases reguladores de les subvencions, amb la finalitat de garantir l’exercici adequat de les facultats de comprovació i control. A fi de donar compliment a la normativa reguladora de l’FSE, les empreses beneficiàries han de mantenir un circuit mestre per disposar de tota la documentació tècnica i econòmica que permeti verificar, d’una banda, la correcta realització de les activitats, i de l’altra l’adequació entre els registres comptables i els documents, acreditatius de les despeses derivades de la realització d’aquestes activitats, amb els imports que es presentaran a cofinançament del Fons Social Europeu. Així mateix, les entitats beneficiàries estan obligades a recollir en la seva comptabilitat les despeses imputades a cadascuna de les accions de forma separada o per qualsevol altre mitjà que permeti identificar el cofinançament de la despesa pel Fons Social Europeu.
g) Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons rebuts, inclosos
els documents electrònics, mentre puguin ser objecte de les actuacions de comprovació i de control. A efectes del cofinançament del Fons Social Europeu, s’han de conservar els documents justificatius durant un període de 3 anys a partir del tancament del programa operatiu en què està cofinançat, i que es preveu que no es produirà abans de l’any 2021.
h) Reintegrar els fons percebuts en cas de revocació en els supòsits previstos a
l’article 11 d’aquesta Ordre.
i) Fer constar la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya en tota aquella
inversió o material escrit producte de l’actuació subvencionada.
j) Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que pugui afectarlos.
k) Complir amb el temps de contractació establert a la resolució d’atorgament
de l’ajut.
l) Assegurar, d’acord amb els articles 8 i 9 del Reglament (CE) núm. 1828/2006,
de la Comissió Europea, que les persones contractades han estat informades que
la subvenció per la seva contractació està cofinançada en un 50 per cent pel Fons
Social Europeu en el marc del Programa Operatiu número CCI 2007ES052PO007
i en un 50 per cent pel Servei d’Ocupació de Catalunya; i faran constar l’emblema
de la Unió Europea, el lema del Fons Social Europeu i la declaració “L’FSE inverteix en el teu futur” en totes les mesures d’informació i publicitat adreçades als destinataris, als destinataris potencials i al públic en general.
Per acreditar el compliment d’aquesta obligació, s’haurà d’adjuntar, en el moment
de la presentació de la justificació econòmica, un certificat conforme el treballador/a ha estat informat que el seu contracte ha estat subvencionat, signat per la persona contractada, on es farà constar que la contractació està subvencionada amb l’import
que correspongui, o la quantitat que procedeixi en cas de temps parcial, segons
sigui el cas, el 50% del qual està finançat mitjançant el Programa Operatiu del Fons
Social Europeu de competitivitat regional i ocupació de Catalunya per al període
2007-2013, número CCI 2007ES052PO007.
m) Acceptar la seva inclusió en la llista de beneficiaris publicada de conformitat
amb l’article 7 apartat 2, lletra d), del Reglament (CE) núm. 1828/2006, de la
Comissió.
Article 8
Pagament de la subvenció
La tramitació del pagament de les subvencions es farà de la manera següent:
a) El/la director/a de la Xarxa Ocupacional del SOC proposarà, per delegació
de la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, el pagament del 80% de la
subvenció un cop s’hagi dictat la resolució de concessió.
b) El 20% restant quan l’entitat beneficiària hagi certificat la realització de les accions previstes a la concessió de la subvenció, i hagi presentat els corresponents justificants de les despeses.
El pagament d’aquestes subvencions s’efectuarà d’acord amb el Pla de tresoreria del Servei d’Ocupació de Catalunya i la seva disponibilitat.
Article 9
Justiicació de les despeses
9.1 El període màxim subvencionable és de tres mesos. La justificació econòmica
es presentarà en el termini de dos mesos al Servei d’Ocupació de Catalunya,
d’acord amb el següent:
a) Per als contractes subvencionats de durada compresa entre un i tres mesos,
l’empresa ha de presentar la justificació econòmica en el termini de dos mesos, a
comptar des de la data de finalització del contracte.
b) Per als contractes subvencionats de durada superior a tres mesos, l’empresa
ha de presentar la justificació econòmica en el termini de dos mesos, a comptar des
de la data en què es compleixin tres mesos de l’inici del contracte.
9.2 La justificació econòmica es realitzarà mitjançant un compte justificatiu
amb aportació de justificants de despesa que inclourà els apartats següents, segons
els models normalitzats disponibles a través de la xarxa telemàtica del SOC http:// oficinadetreball.cat o a la pàgina web http://gencat.cat/empresaiocupacio/, dins l’opció d’impresos del Departament d’Empresa i Ocupació:
a) Un certificat signat pel representant legal de l’empresa beneficiària, on consti
la relació de les despeses imputables a la subvenció en què s’identifiqui la persona
contractada, l’import del salari i la data de pagament i que les despeses subvencionables han estat efectivament pagades abans de la finalització del període de presentació de la justificació.
b) Original o fotocòpia compulsada dels TC1 i TC2, i comprovant del pagament
a la Tresoreria de la Seguretat Social.
c) Original o fotocòpia compulsada de les nòmines corresponents als mesos
subvencionats i el comprovant del seu pagament.
d) Certificat signat per la persona contractada conforme ha estat informada que el seu contracte ha estat subvencionat i cofinançat pel Fons Social Europeu, en els
termes establerts a l’apartat l) de l’article 7 d’aquesta Ordre, d’acord amb el model
normalitzat. En el cas que s’hagi rebut alguna altra subvenció o ajut per al mateix contracte, s’hauran de detallar els altres ingressos o subvencions amb indicació de l’import i de la procedència.
Si s’escau, carta de pagament de reintegrament en el supòsit de fons públics
percebuts com a bestreta i no aplicats a l’objecte subvencionable, així com dels
interessos legals que en derivin a comptar del termini de finalització per la justificació
econòmica.
9.3 La justificació econòmica de la subvenció s’ha d’adreçar al director/la
directora de la Xarxa Ocupacional del Servei d’Ocupació de Catalunya (c. Llull,
297-307, 08019 Barcelona), en els terminis establerts en aquest article, sens perjudici de l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.
9.4 L’òrgan concedent comprovarà el compte justificatiu i podrà requerir el
beneficiari per a la remissió dels justificants que consideri oportuns i que permetin obtenir una evidència raonable sobre l’adequada aplicació de la subvenció.
Article 10
Seguiment i control
Les persones i entitats beneficiàries de les subvencions s’han de sotmetre a les
actuacions de comprovació que el Servei d’Ocupació de Catalunya consideri necessàries i a les de control financer que corresponguin, d’acord amb el que preveuen els articles 97 i següents del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002) i els articles 45 i 46 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. El Servei d’Ocupació de Catalunya es reserva la realització de la verificació que s’estableixen en els articles 60.b) del Reglament (CE) 1083/2006, del Consell, i el 13.2 del Reglament (CE) núm. 1828/2006, de la Comissió, pel que fa referència a la comprovació del lliurament dels béns o la prestació dels serveis objecte de cofinançament per l’FSE, que s’ha fet la despesa declarada pel beneficiari i que s’han complert les normes comunitàries i nacionals aplicables segons la matèria. Aquestes verificacions es podran fer per mostreig.
Article 11
Causes de revocació i procediment
11.1 Són causes de revocació i es procedirà a la revocació total o parcial de
la subvenció i, si escau, al reintegrament de les quantitats percebudes indegudament, amb l’interès de demora que correspongui, des del moment del pagament de la subvenció i fins a la data en què s’acordi la procedència del reintegrament, les previstes en general als articles 90 bis, 92 bis i 99 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a l’article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
11.2 En aquesta subvenció concreta, seran causa de revocació en els termes
establerts a l’apartat anterior, l’incompliment de l’obligació de mantenir en l’ocupació a la persona contractada en un termini igual o superior del que consti a la resolució d’atorgament de l’ajut, i la no-presentació en el termini de dos mesos de la justificació econòmica, d’acord amb el que estableix l’article 9 d’aquesta Ordre.
En cas que la durada del contracte sigui finalment inferior a la prevista a la resolució d’atorgament, es revocarà la subvenció concedida de manera proporcional.
11.3 Si, com a conseqüència de qualsevol de les actuacions de comprovació i
control, tant del Servei d’Ocupació de Catalunya com de la Intervenció General, es constata que s’ha produït alguna de les causes de revocació esmentades anteriorment, s’iniciarà la tramitació del corresponent procediment de revocació, d’acord amb el que estableixen els articles 98 i 100 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres.
11.4 La resolució d’inici d’expedient esmentada es notificarà a l’interessat, per
tal que, en el termini de deu dies, formuli les al·legacions que consideri necessàries
o proposi els mitjans de prova que consideri oportuns.
11.5 Transcorregut el termini esmentat, l’òrgan que va concedir la subvenció,
amb la proposta prèvia de l’òrgan instructor de la subvenció, emetrà la resolució corresponent i reclamarà el reintegrament total o parcial de les quantitats percebudes indegudament, amb els interessos que corresponguin, d’acord amb la normativa d’aplicació. En tot cas, l’incompliment de l’obligació de reintegrament pot originar, si escau, l’execució de les garanties prestades.
11.6. D’acord amb l’article 104 del Text refós de la Llei de finances públiques de
Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, en la redacció
donada per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres, contra la resolució de revocació, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar
recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, a comptar de l’endemà de la recepció de la notificació, sens perjudici que, potestativament, es vulgui interposar recurs de reposició en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva notificació.
Article 12
Renúncia
Les persones i entitats beneficiàries poden renunciar de forma expressa, totalment
o parcialment, a les subvencions atorgades i, a aquest efecte, l’òrgan que va
concedir-la dictarà la resolució corresponent.
Article 13
Incompatibilitats i concurrència
13.1 Els ajuts previstos en aquesta Ordre seran incompatibles amb qualsevol
altre ajut obtingut pel sol·licitant de l’ajut per a la realització de la mateixa acció,
amb qualsevol de les subvencions previstes per a la mateixa finalitat al programa de foment de l’ocupació que en cada moment tingui establert l’Estat.
13.2 Els ajuts objecte d’aquesta Ordre són compatibles amb les bonificacions a
les cotitzacions de la Seguretat Social establertes a la normativa estatal vigent.
13.3 L’import dels ajuts concedits en cap cas pot ser d’una quantia que, aïlladament
o en concurrència amb subvencions d’altres entitats públiques o privades,
nacionals o internacionals, superi el cost de l’activitat a desenvolupar per la persona
beneficiària.
Article 14
Infraccions i sancions
A aquestes subvencions els serà aplicable el règim d’infraccions i sancions que
estableixen els capítols I i II del títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com el que estableixen els articles 101 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu
3/2002, de 24 de desembre, en tot el que no s’hi oposi.
Article 15
Causes d’invalidesa
Les causes de nul·litat i anul·labilitat són les que estableix l’article 36 de la Llei
38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i es procedirà d’acord amb el
que estableix aquest article.
Article 16
Publicitat de les subvencions atorgades
16.1 D’acord amb l’article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a l’article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de
Catalunya, aprovat mitjançant Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, quan les subvencions concedides, individualment considerades, siguin d’un import igual o superior a 3.000 euros, l’òrgan concedent donarà publicitat dels atorgaments d’aquestes subvencions mitjançant la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de
Catalunya i en el tauler d’anuncis que correspongui, i indicarà la convocatòria, el
programa i el crèdit pressupostari al qual s’ha imputat, el beneficiari, la quantitat
concedida i la/les finalitat/s de la subvenció.
16.2 En el supòsit que la quantia de les subvencions concedides sigui inferior a
3.000 euros, la publicitat es farà mitjançant l’exposició de les subvencions atorgades al tauler d’anuncis corresponent depenent del programa que es tracti.
16.3 Sens perjudici del que han establert els apartats anteriors, es donarà publicitat
dels atorgaments de les subvencions mitjançant la seva exposició a la pàgina web del Servei d’Ocupació de Catalunya (http://oficinadetreball.cat) i a la del Departament d’Empresa i Ocupació http://www.gencat.cat/empresaiocupacio/.
Article 17
Publicitat de les subvencions per part del beneiciari
El beneficiari de la subvenció ha de donar l’adequada publicitat al caràcter públic
del finançament del programa, activitat, inversió o actuació objecte de subvenció
segons el que s’estableix a l’article 8.l) sobre les obligacions de les persones i entitats beneficiàries i d’acord amb el que preveu l’article 31 del Reglament de la Llei general de subvencions aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol. D’acord amb els articles 8 i 9 del Reglament (CE) núm. 1828/2006, de la Comissió Europea, el beneficiari s’assegurarà que els destinataris de l’actuació han estat
informats del cofinançament del Fons Social Europeu. Concretament, farà constar el cofinançament de l’FSE en qualsevol document que formi part de l’expedient de l’actuació cofinançada; i, d’altra banda, farà constar l’emblema de la Unió Europea, la referència al Fons Social Europeu i la declaració “L’FSE inverteix en el teu futur”, en totes les mesures d’informació i publicitat adreçades als destinataris, als
destinataris potencials i al públic en general.
Article 18
Règim jurídic aplicable
18.1 En tot el que no estigui previst en les bases reguladores aprovades per
aquesta Ordre, es procedirà d’acord amb el que estableix el capítol IX del Text refós
de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com també la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del
procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 14 de gener; la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i l’Ordre TRE/395/2008, d’1 d’agost, modificada per l’Ordre TRE/260/2009, de 15 de maig, per la qual s’estableix el règim de justificació econòmica de les subvencions previstes en els programes de polítiques actives d’ocupació que gestiona el Servei d’Ocupació de Catalunya.
18.2 El règim jurídic aplicable derivat del cofinançament per part de l’FSE el
determinen: Reglament (CE) núm. 1081/2006, del Parlament Europeu i del Consell, de 5 de juliol, relatiu al Fons Social Europeu (DOUE L210, de 31.7.2006); Reglament (CE) núm. 1083/2006, del Consell, d’11 de juliol, pel qual s’estableixen les disposicions generals relatives al FEDER, FSE i al Fons de Cohesió (DOUE L210, de 31.7.2006), modificat pel Reglament (UE) núm. 539/2010, del Parlament Europeu
i del Consell, de 16 de juny; Reglament (CE) núm. 1828/2006, de la Comissió, de 8
de desembre, pel qual es fixen normes de desenvolupament per al Reglament (CE)
núm. 1083/2006, del Consell (DOUE L 371/1, de 27.12.2006); Reglament (CE)
núm. 846/2009, de la Comissió, d’1 de setembre, que modifica el Reglament (CE)
núm. 1828/2006, de la Comissió (DOUE L 250/1, de 23.9.2009); Reglament (CE)
núm. 800/2008, de la Comissió, de 6 d’agost, pel qual es declaren determinades
categories d’ajudes compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 87
i 88 del Tractat (Reglament general d’exempció); Ordre TIN/2965/2008, de 14
d’octubre, per la qual es determinen les despeses subvencionables pel Fons Social
Europeu durant el període de programació de 2007-2013, i Ordre TIN/788/2009, de
25 de març, per la qual es modifica l’Ordre TIN/2695/2008, de 14 d’octubre, per la
qual es determinen les despeses subvencionables pel Fons Social Europeu durant el període de programació 2007-2013 (BOE núm. 79, d’1.4.2009).
18.3 Així mateix, aquestes subvencions estan acollides al règim de minimis,
establert al Reglament (CE) núm. 1998/2006, de la Comissió, de 15 de desembre (DOUE L379/05), relatiu a l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat a les ajudes de minimis, de manera que l’ajuda total de minimis concedida a una empresa determinada no serà superior a 200.000,00 euros, durant qualsevol període de tres exercicis fiscals (100.000,00 euros en el cas d’una empresa que operi en el sector
del transport per carretera).
Aquests límits s’aplicaran independentment de la forma de l’ajuda de minimis o de l’objectiu perseguit i indistintament de si l’ajuda concedida per l’estat membre està finançada totalment o parcialment mitjançant recursos d’origen comunitari. El període es determinarà prenent com a referència els exercicis fiscals utilitzats per l’empresa en l’estat membre corresponent.
CAPÍTOL II
Convocatòria
Article 19
Convocatòria 2011
S’obre la convocatòria per a l’any 2011 i el període de presentació de sol·licituds
de subvencions destinades al foment de l’ocupació, mitjançant la contractació de
durada indefinida o temporal, en els termes que s’estableixen en aquesta Ordre, de persones aturades que hagin realitzat i finalitzat accions de formació ocupacional subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, per a la convocatòria de l’any 2011.
Article 20
Termini de presentació de sol·licituds
El termini de presentació de les sol·licituds i de la documentació complementària
és des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC i fins al 30.11.2011.
Article 21
Aplicació pressupostària i inançament
21.1 L’import màxim estimat corresponent a l’atorgament de les subvencions
és de 3.000.000 d’euros, desglossat com es preveu a continuació:
2.400.000 euros amb càrrec a la partida 6204 D/470000504/3321/0000 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2011. 600.000 euros amb càrrec a la partida 6204 D/470000500/3340/0000 dels pressupost
de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2012.
21.2 Els ajuts concedits estan cofinançats pel Programa Operatiu del Fons
Social Europeu de competitivitat regional i ocupació de Catalunya per al període
2007-2013, número CCI 2007ES052PO007, en un percentatge del 50%.
21.3 Aquesta convocatòria queda condicionada a l’autorització de la despesa
pluriennal per part del Govern, així com a l’existència de crèdit suficient i adequat en
el moment de la resolució de la concessió i a les disponibilitats pressupostàries.
Diari Oicial de la Generalitat 58656 de Catalunya Núm. 6006 – 16.11.2011
http://www.gencat.cat/dogc ISSN 1988-298X DL B-38014-2007 Disposicions
Article 22
Quantia de les subvencions
22.1 Les empreses i persones esmentades a l’article 3 d’aquesta Ordre rebran
una subvenció d’acord amb el temps de contractació i l’escala següent:
Contractació d’un mes: 600 euros per persona contractada a temps complet.
Contractació de dos mesos: 1.300 euros per persona contractada a temps complet.
Contractació de tres mesos o temps superior: 2.100 euros per persona contractada a temps complet.
22.2 L’import subvencionat no pot superar en cap cas el salari brut mensual
percebut pel treballador/a.
22.3 Si la contractació ho és en jornada a temps parcial, l’empresa rebrà la
subvenció en una quantia directament proporcional al percentatge de la jornada
ordinària atenent al tipus de contracte. No obstant, si la jornada és inferior al 25%
de la jornada que realitza un treballador a temps complet comparable, no procedirà
subvencionar cap quantitat.
Article 23
Lloc de presentació de la sol·licitud i documentació complementària
23.1 Les empreses interessades en sol·licitar la subvenció, hauran de presentar una oferta de treball.
El procediment a seguir és el següent:
L’empresa haurà d’adreçar a l’oficina de treball l’oferta del lloc a cobrir.
L’empresa seleccionarà i contractarà el/la candidat/a.
L’empresa presentarà el contracte realitzat i la sol·licitud de subvenció a l’oficina
de treball, en els termes previstos a l’article 4 d’aquesta Ordre.
Les sol·licituds de subvenció s’han d’adreçar al director/la directora de la Xarxa Ocupacional del Servei d’Ocupació de Catalunya i s’han de presentar a les oficines de treball, sens perjudici de l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques, i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.
Article 24
Conceptes subvencionables
24.1 Requisits dels contractes laborals.
Modalitat de contracte indefinit o de durada determinada, no inferior a un mes
d’acord amb la modalitat contractual vigent per la normativa laboral.
Jornada completa o parcial, no inferior al 25% de la jornada normal.
Lloc de treball ubicat a Catalunya.
Només s’admetrà una sol·licitud de subvenció per cada treballador/a, independentment de l’empresa que contracti.
24.2 Requisits de les persones contractades. haver realitzat i finalitzat un curs de formació ocupacional subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
Constar inscrit com a demandant d’ocupació no ocupat al Servei d’Ocupació de Catalunya, al menys 12 mesos, dintre dels 18 mesos anteriors a la contractació.
24.3 Exclusions.
La subvenció prevista en aquesta convocatòria no s’aplica en els supòsits següents:
a) Les relacions laborals de caràcter especial que preveu l’article 2 de l’Estatut
dels treballadors, Text refós aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, o altres disposicions legals, amb excepció de la relació laboral de treballadors amb discapacitat en un centre especial de treball.
b) Les contractacions que afectin el cònjuge, ascendents, descendents i altres
parents, per consanguinitat o afinitat, fins al segon grau inclusivament, de l’empresari
o dels qui tinguin el control empresarial, exerceixin càrrecs de direcció o siguin membres dels òrgans d’administració de les entitats o de les empreses que revesteixin la forma jurídica de societat, així com les que es produeixin amb
aquests últims. No és aplicable aquesta exclusió a les contractacions de treballadors amb discapacitat.
Tampoc és aplicable aquesta exclusió quan l’ocupador sigui un treballador autònom sense assalariats i contracti un sol familiar que no convisqui a la seva llar
ni estigui a càrrec seu.
c) Empreses que en els 12 mesos anteriors a la sol·licitud de l’ajut hagin realitzat extincions de contractes, en virtut d’acomiadament col·lectiu, o per causes
disciplinàries o objectives declarades improcedents per sentència judicial ferma o laude arbitral.
Article 25
Període d’execució
La data d’inici dels contractes ha de ser posterior a la publicació d’aquesta convocatòria i, en qualsevol cas, no més tard del 30.11.2011. En cas de contractes de durada determinada, la sol·licitud de subvenció s’ha de presentar abans que finalitzi el període de contractació.
DISPOSICIÓ FINAL
Entrada en vigor Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.
Barcelona, 31 d’octubre de 2011
F. XAVIER MENA
Conseller d’Empresa i Ocupació
(11.301.095)

Veure(+)11-09-29

3ER TRIMESTRE PLAÇ FISCAL: El proper dia 03 d'octubre i fins el dia 20 del mateix mes es presenten les diferents declaracions fiscals corresponents al 3er trimestre del 2011. Si és del vostre interès confeccionar-les a través de la Unió de Botiguers cal que demaneu cita prèvia (Telf.- 93.338.01.16), abans del dia 15 en el cas que volgueu domiciliar-ne el pagament.

Veure(+)

ORDRE TRE/309/2010, d'11 de maig, per la qual s'estableix el calendari oficial de festes laborals per a l'any 2011.

2011-02-04

A continuació podeu consultar el calendari de festes laborals pel 2001 publicat al DOGC núm. 5639 de data 31/05/2010.

Veure(+)

LLEI 32/2010 PROTECCIÓ AUTÒNOMS

2010-09-02

Els informem que s'ha publicat al BOE nº 190 de 6 d'agost de 2010, la Ley 32/2010 per la que s'estableix un sistema específic de protecció per cessament d'activitat dels treballadors autònoms.


Veure(+)

PLA RENOVA'T D'ENLLUMENAT INTERIOR DE COMERÇOS A CATALUNYA 2010

2010-02-17

Informem als nostres associats/des que l'Institut Català d'Energia ha comunicat la campanya Pla Renova't d'enllumenat interior de comerços de Catalunya per a aquest any 2010.

Veure(+)

DECLARACIONS FISCALS 4ART TRIMESTRE 2009 I RESUMS ANUALS.

2010-01-08

DECLARACIONS FISCALS 4ART TRIMESTRE 2009 I RESUMS ANUALS

Veure(+)

Loteria de Nadal 2009

2009-11-04

Com ja es tradicional, tenim a la vostra disposició la Loteria de Nadal de la Unió de Botiguers. Aquest any el núm. és el 70819, al preu de 5€/butlleta o 200€/talonari de 40 butlletes, sense recàrrec.

Veure(+)

3er TRIMESTRE 2009 DECLARACIONS FISCALS

2009-09-29

Us recordem que el termini per a la presentació de les declaracions fiscals corresponents al 3er trimestre del 2009 s'obre el proper dia 01 d'octubre, i finalitza el dia 20 del mateix mes. Si esteu interessats en la presentació a través de la Unió de Botiguers demaneu cita prèvia abans del proper dia 15, trucant al Telf. 93.338.01.16.

Veure(+)

UNIÓ DE BOTIGUERS DE L'HOSPITALET 1979-2009

2009-02-03

Aquest any celebrarem al 30è aniversari de la Unió de Botiguers de L'Hospitalet.

Veure(+)

VIIIª EDICIÓ SOPAR NIT DEL COMERÇ

2008-11-10

El proper dissabte 15 de novembre es celebrarà la VIIIª edició de la Nit del Comerç de L'Hospitalet.


Veure(+)

CONCURS D'APARADORS

2008-10-08

III Setmana del Comerç a L'Hospitalet.

Per un comerç sostenible!

Veure(+)

R.D. 475/2007 de nova Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques.

2008-10-01

A partir del proper dia 01/01/09 entra en vigor el R.D. 475/2007 de nova Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques. Consulteu-lo!

Veure(+)

NO ACORD COL.LABORACIO UBLH-CAM

2008-05-27

No és certa l'existència d'un acord o conveni de col.laboració entre la Unió de Botiguers i la Caja de Ahorros del Mediterráneo.

Veure(+)

OBERTURA DIUMENGES I FESTIUS

2008-01-14

A continuació us oferim els diumenges i festius en què els establiments comercials podran romandre oberts al públic.

Veure(+)

REBAIXES

2008-01-14

Dates en què es poden portar a terme les rebaixes d'hivern i estiu durant l'any 2008.

Veure(+)

CALENDARI DE FESTES LABORALS 2008

2008-01-14

Tot seguit us oferim el calendari de festes laborals del 2008 publicades al DOGC núm. 4907, de 19 de juny de 2007, Ordre del Departament de Reball TRE/197/2007, de 28 de maig.Veure(+)

 
CATEGORIES
Comerç
Generals
Formació
Veure totes categories

 Powered by: Gestimed Contacti | Enllaços | Avis Legal